Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8!

De leerkrachten van deze groep zijn wij, juf Esther en juf Monique. 

U kunt ons bereiken via juf Esther: mail  of via juf Monique: mail 

Of via de schooltelefoon 015 256 19 28.

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. 

 

Juf Esther is er op maandag, dinsdag en donderdag. Juf Monique is er op woensdag en vrijdag.

BERICHTEN

23 feb 2020 - Bouw! Diploma.
Preview foto ❤️Bouw #Lexima #DelftseDaltonschool#Superknap!

04 feb 2020 - Filmfestival Rotterdam
Preview foto  

23-1-2020

Donderdag ging groep 7-8 naar het Internationaal Filmfestival in Rotterdam. Er werden 6 verschillende korte films gedraaid met het thema strijd. Er was een presentator die tussendoor ging praten over de films. De eerste film ging over oorlogsvluchtelingen. De tweede film was een animatiefilm over een vogel en een meneer op een boot. En de derde film ging over pesten. De vierde film ging over een hond die de bal wou hebben. De vijfde film ging over racisme en wij vonden die ook het leukste omdat er wat aan racisme wordt gedaan. De zesde film ging over het klimaat. Er waren verschillende scholen in de zaal. Aan het einde was er ook nog een filmmaker aanwezig zij had de laatste film gemaakt en beantwoordde vragen van kinderen. Het was een gezellige dag en leuk natuurlijk!

 

Samira en Eline, groep 8


16 dec 2019 - Kerstkoor 2019
Preview foto Het kerstkoor???? ging vanmiddag naar Ontmoetingscentrum Mozartlaan om daar voor de ouderen te zingen. Het klonk geweldig! En het is elk jaar weer fijn om hier te mogen zingen! ???? ❤️????????

27 nov 2019 - De schoentjes zijn gezet!
Preview foto

22 nov 2019 - eerste bouwmaatje haalt het certificaat
Preview foto Fabian, het Bouw! maatj van tutor Rens uit groep 7, is de eerste leerling die zijn certificaat behaald heeft. Dankzij de prima tutor is zijn maatje nu een stuk beter geworden in technisch lezen! Goed gedaan, mannen!!

04 nov 2019 - Ambassadeurs van Pieter de Hoogh
Preview foto Groep 7-8 bezocht museum Het Prinsenhof en de tentoonstelling over het werk van de schilder Pieter de Hoogh. We kregen een superleuke museumles, waarbij we heel goed leerden kijken naar de schilderijen. Bijzonder was dat we ook goed konden zien hoe mensen in Delft woonden in de 17e eeuw. Daarna was de opdracht om een gesprek te verzinnen tussen de personen op de schilderijen. Het was erg leuk. Veel kinderen in de klas hebben zich voorgenomen om zelf nog een keer terug te gaan naar de tentoonstelling om alles nog beter te kunnen bekijken. 

30 okt 2019 - Bezoek VO
Preview foto Op woensdag 16 oktober bracht groep 8 een bezoek aan het Stanislas Krakeelpolderweg. We gingen daar aan de slag in de werkplaats. De kinderen hebben allemaal een magische pennenhouder gemaakt. We hadden een leuke ochtend!

30 sep 2019 - Shrijfster Annejan Mieras in de klas
Preview foto Vandaag mochten wij de kinderboekenschrijfster Annejan Mieras in de klas ontvangen. Ze vertelde over haar eerste boek 'Portiek Zeezicht'. Ze had haar 'portiektas' bij zich waar alle deurmatjes in zaten van de bewoners van de portiek uit haar boek. Ze vertelde ons hoe een schrijver aan inspiratie komt. We hebben ook allemaal onze eigen portiekbewoner verzonnen. Het was erg leuk! 

26 sep 2019 - Kettingreactie
Fantastisch! Een kettingreactie gemaakt door 113 Delftse Daltonkinderen en enthousiaste Delftse Daltonouders! Het was vanmiddag best nog even spannend... Zou het wel lukken?! Natuurlijk! Zie hier onze kettingreactie, hij liep vanaf de kleuters, via groep 3-4, naar 5-6, met een knallend einde in groep 7-8! 

 

 


13 sep 2019 - Eerste weken in groep 7/8
Preview foto De eerste twee weken van het schooljaar zitten er weer op. In groep 7/8 zijn we druk in de weer. Niet alleen met rekenen, spelling en taal, maar ook met elkaar beter leren kennen. We hebben het kernkwaliteitenspel gespeeld en elkaar iets persoonlijks over onszelf verteld. Ook hebben we duidelijke afsrpaken met elkaar gemaakt over hoe wij in de groep met elkaar om willen gaan. Deze afspraken hebben we opgeschreven en ondertekend. Het is gezellig in de klas! 

19 dec 2018 - Bezoek VO
Preview foto Vandaag ging groep 8 op bezoek bij SC Delfland. Wij moesten een order verwerken en inpakken.

 

 


08 nov 2018 - rots en water training

Vandaag heeft groep 7/8 de rots en watertraining afgesloten. Tien weken lang kwam meester Kees naar school om ons te leren 'stevig te staan', 'stop te zeggen als we iets niet leuk vinden' en 'leren beter focus te leggen op wat we aan het doen zijn'. Alle leerlingen hebben zichzelf verbeterd. Sommigen zelfs meer dan ze zelf vooraf gedacht hadden. Ook in de klas merken we dit. Deze laatste les hebben alle leerlingen een doel voor zichzelf opgeschreven voor de komende jaren. het plankje met dit doel erop hebben ze vervolgens doorgeslagen met hun vuist, om aan zelfzelf te bewijzen dat ze het doel kunnen en dus gaan halen. Ook kreeg iedereen een certificaat. We zijn erg trots op onszelf en op elkaar!