Groep 4

Welkom op de groepspagina van groep 4!

 

De leerkrachten van groep 4 zijn juf Marije (ma, di, woe) en juf Khadija (do, vrij). Wij zijn te bereiken via de mail: juf Khadija mail of juf Marije mail. Of via de schooltelefoon 015 256 19 28.

 

Daarnaast komt u ons natuurlijk tegen in of in de buurt van het lokaal van groep 4!

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. 

 

BERICHTEN

22 dec 2021 - Motoriek
Voor de schrijfvaardigheid oefenen we in groep 4 met verschillende motorische oefenen. Ook de strakke spanning van je hand. De kinderen klein hun naam. In blok- en schrijfletters. 

 


17 dec 2021 - Kindplannen presenteren

De kinderen presenteren kort aan de ander het resultaat van het kindplan. Ze geven antwoord op vragen als; Wat wilde ik bereiken? Hoe is het gegaan? Wat zou ik de volgende keer anders doen? 


17 dec 2021 - Gezellig ontbijt in groep 4!

 

 


10 dec 2021 - Lezen in het donker!
In deze donkere maanden maken we het lezen speciaal! Met onze zaklampen en boeken op naar het speellokaal. Nadat we een lekker plekje hebben uitgekozen, kon het lezen beginnen! 

 


03 dec 2021 - Sinterklaasfeest!

Na veel spanning, was hij daar toch... Sinterklaas! Twee kinderen zijn er op afstand toch nog bij. Gelukkig waren onze pakjes gevonden, een hele grote zak vol met cadeautjes voor alle kinderen! Voor de groep hebben we ook een skateboard. Dat wordt lekker oefenen de komende tijd. Ook nog gezellig Party & Piet gespeeld, met de juf als QuizMaster! 

 


24 nov 2021 - Tutorlezen
De leerlingen uit groep 5-6 helpen de kinderen uit groep 4 bij het lezen. Zij lezen mee, verbeteren en vullen aan waar nodig... en geven complimenten! 

17 nov 2021 - Circuit
2 x per week houden wij een circuit in de klas met verschillende werkvormen. We herhalen verschillende doelen die deze weken aan bod zijn gekomen. Deze week oefenen we de pincetgreep op een leuke manier (fijne motoriek), vrouwelijke en mannelijke voornaamwoorden in de woordkast (taal), tafelspel en verliefde harten (rekenen), lezen van woordlijsten met een gek stemmetje (spelling) en het zoeken van paren symbolen (taal). 


10 nov 2021 - Papier scheppen
Deze week hebben we geleerd dat we met oud papier, weer nieuw papier kunnen maken. Daarvoor hebben we kranten snippers laten weken in water. Deze hebben we gepureerd om vervolgens nieuw papier te kunnen scheppen. Natuurlijk maken we ook wat moois met ons eigen geschepte papier! 

 

 


09 nov 2021 - Buiten op zoek gaan naar de tafels!

04 nov 2021 - Bewegend leren
Preview foto Als het weer het toelaat, doen we reken- taal- en spellingoefeningen buiten. De kinderen rennen en springen op het schoolplein. Wij lopen rond om aan te moedigen en genieten van het plezier van de kinderen!