Plusklas

De plusklas wordt elke dinsdag verzorgd door juf Khadija. De groep start dit schooljaar met 12 kinderen uit groep 4 t/m 8. De kinderen gaan aan de slag met verschillende creatieve uitdagingen, filosofie/geschiedenis en talentontwikkeling.

BERICHTEN

03 jun 2022 - Spellenspektakel!

Filosofie, een vast onderdeel van de Plusklas op onze school. In de kring hebben we jaar in, jaar uit talloze stellingen met elkaar besproken. Ook zijn we de levens ingedoken van deze grote wijsheden. Nu was het tijd om deze kennis met anderen te delen!

Zo ontstond dan ook de ontwerpvraag 'Hoe kunnen we kinderen spelenderwijs meer over filosofie leren'. We hebben de ontwerpcyclus doorlopen waarbij wij ingegaan zijn op onze doelgroep d.m.v. het maken van persona's, een eisen en wensenlijst opgesteld, concept bedacht en uitgewerkt, plan van aanpak gemaakt en uiteindelijk een prototype gebouwd met o.a. de 3D printer en creatieve oplossingen van de kinderen. Dit proces duurde maanden, maar het resultaat was niet minder dan geweldig! We hebben een escaperoom, midget-golfspel, ganzenbord en een pim-pam-memory gemaakt.

Spelletjes zijn er om te spelen, dit hebben we gezellig gedaan met de kinderen en ouders.

Een ware spellenspektakel!

01 feb 2022 - Inloop = kletsen, smartgames, schaken

20 nov 2021 - Plusklas dit schooljaar!
Naast talentontwikkeling, gebruik van smartgames, creatieve uitdagingen, geschiedenis gaan de kinderen dit jaar ook aan de slag met het project Pim Pam Plato! De kinderen bedenken ideeën en concepten, krijgen en geven feedback, stellen het concept bij, maken een prototype met de 3D printer en als knallende afsluiting: een spelletjesmarkt! We zijn gestart met stap 1, voor wie maken we het spel eigenlijk. Maak je unieke persona.